Jaska suosittelee

Tervetuloa seuraamaan Jaska suosittelee – osiota. Tämän kokonaisuuden tarkoituksena on tarjota lukijoille mahdollisimman laajavalikoima olut suosituksia. Kaikki suositeltavat oluet ovat saatavilla Suomen rajojen sisäpuolelta ja ne on jaettu kahteen alla olevaan kategoriaan:
Näiden kategorioiden alla oluet on jaettu maitokauppaoluiden puolella neljään ja Alkon oluiden puolella kuuteen eri kokonaisuuteen tyylilajinsa mukaan. Mallina olen käyttänyt Alkon kahdeksan oluttyylin mallia, joita yhdistelemällä syntyi seuraavat mallit. Oluiden kaksi pääluokkaa ovat pintahiivaoluet eli Alet ja pohjahiivaoluet eli Lagerit.

Maitokauppaoluet:

Alkon oluet:
Tällä hetkellä tämä kokonaisuus on vielä työn alla ja vähitellen rakentuu täyteen kukoistukseensa, jolloin jokainen tyylilaji on täynnä erilaisia suosituksia.

Miksi tällainen piti tehdä?
Tämän osion suurin tarkoitus on tarjota aloittaville olutharrastajille vaihtoehtoja ja ideoita. Monet ovat kiinnostuneita siirtymään perusbissen ryystämisestä hieman erikoisempiin ja maistuvampiin oluisiin. Joskus kuitenkin kynnys on melko korkea. Ikänsä perusolutta juoneelle jopa Alkon olutvalikoima on laaja ja erikoinen, kun suurin osa oluista on ennen kuulumattomia ja ei ole minkäänlaista hajua mitä kannattaisi ostaa. Täältä ainakin löytyy vaihtoehtoja mitä minä suosittelen kokeilemaan.

Muutamia vinkkejä olueisiin liittyen:
Olutopas.info - Olutlasit - Muutamia perusolutlaseja, joilla pääsee mukavasti olutharrastukseen käsiksi.
Olutopas.info - Aloitustyylit - Jos oluet kiinnostavat, mutta et tiedä minkä tyylisiä kannattaisi kokeilla. Täältä saa loistavia vinkkejä.

Jokaisesta oluesta tulen kertomaan seuraavat asiat:
Oluen nimi:
Maa:
Tyylilaji:
Voltit:
Lyhyt info: Kerron lyhyesti minkälainen juoma on kyseessä.
Käyttötarkoitus: Tässä kerron tarkalleen, mihin tarkoitukseen kyseinen olut mielestäni sopii.
Saatavuus: Tässä kerron muutamia paikkoja mistä voisi käydä etsimässä. Alkon oluissa tätä ei ole, koska kaikki Alkon oluet löytyvät lähes jokaisesta Alkosta.
Pakkauskoot ja hinnat: Hinnat kerron hieman suuntaa antavina, koska ainakin maitokauppaoluiden hintahaitari on melko laaja. Alkon oluissa hinnat ovat aina tismalleen samat. Samalla kerron minkälaisista purnukoista juomia saa.
Olutopas.infossa: Tähän laitan linkin Olutopas.info – sivustolle kyseiseen olueeseen. Täältä pääsee katsomaan arvioita oluista ja tarkempia saatavuustietoja.
Jaskan tarkempi arvio: Tähän tulee linkki, jos olen tehnyt tarkemman arvion oluesta

Jos ja kun parannusideoita tulee, niin pistäkää kommenttia. Tarkoituksena on palvella lukijoita ja luoda tästä hyödyllinen kokonaisuus. Ja mielelläni lukisin kommentteja jos tämän kautta olette johonkin olueeseen tutustunut.

Tervetuloa tutustumaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti